Houden jouw honden ervan om lekker buiten te zijn? Zet dan een hondenhok in jouw tuin! Hondenhokken zijn er in verschillende soorten en maten. Wanneer je op zoek bent naar een hondenhok is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen. De afmetingen van het hok moeten namelijk passen bij de grootte van jouw hond.

De grootte van hondenhokken

Een te klein hondenhok is natuurlijk niet comfortabel voor jouw hond. Een te groot hondenhok is daarentegen weer niet fijn, want dan staat er veel lege ruimte in het hok. Jouw hond zal hierdoor eenzaam voelen en niet graag in zijn hok willen blijven. Kies daarom een hondenhok dat precies de juiste afmetingen heeft voor jouw hond.

De juiste afmetingen zijn te bepalen met behulp van de schofthoogte van de hond. Je moet eigenlijk kiezen voor een hondenhok die zeker 5cm boven de schofthoogte van de hond is.  Dit is belangrijk, want dan kan jouw hond lekker rechtop staan of zitten in zijn hok. Daarnaast moet je natuurlijk ook kijken naar de lengte van de hond. Een te kort hok is namelijk niet fijn voor de hond. Kies daarom ook altijd voor een hondenhok dat minimaal 10cm langer is dan de lengte van jouw hond.

Ventileren

Hondenhokken moeten goed geventileerd zijn. Wanneer het hok niet goed geventileerd is, dan kan jouw hond last krijgen van vocht en schimmels. Kies daarom altijd voor een hondenhok met een goede ventilatie.

Bij Doika in het assortiment vind je verschillende hondenhokken, met een mooie uitstraling die passend zijn in iedere tuin! Ook erg comfortabel voor de honden!